Stínící technika a životní prostředí

Toto téma je velmi aktuální pro každého investora v souvislosti s celkovými náklady na provoz nemovitosti.

Ročně vyprodukují klimatizace a topení ve střední Evropě více než 140 mil. tun CO2. TYVADO pomáhá emise CO2 snižovat: účinná protisluneční ochrana reguluje intenzitu slunečního světla dopadajícího do našich životních prostorů. V létě nepropouští teplo dovnitř. V zimě naopak zajišťuje, aby teplo neunikalo ven. Zkrátka a dobře: stínící technika zvyšuje kvalitu života, klimatizuje prostory přirozeným způsobem – a pomáhá zvyšovat efektivní využití energie.

Předokení rolety (14)

Na konto klimatizačních zařízení připadá okolo 110 mil. tun CO2 (střední Evropa). Cíleným sladěním výrobků protisluneční ochrany a klimatizační techniky je možné tyto emise CO2 výrazně snížit. Například při použití tepelněizolačních skel běžně dostupných v obchodní síti proniká do chráněných prostor přibližně 60 % sluneční energie. Při aplikaci vhodných výrobků stínící techniky je možné množství pronikající sluneční energie snížit až k hranici 5 %. Klimatizační zařízení pak mohou pro dosažení stejného výsledku zpracovávat výrazně nižší objemy vzduchu!

Kromě toho mohou žaluzie, rolety, markýzy snížit i náklady na topení. Okna a ostatní prosklené plochy fungují v zimě částečně jako tepelné mosty. Podle studie ES-SO (Evropská organizace pro protisluneční ochranu) je možné důslednou ochranou proti slunci ušetřit okolo 80 % energie spotřebované na ochlazování budov a 10 % na vytápění budov. Celkově by bylo možné emise CO2 – jen ve střední Evropě – snížit o cca 68 mil. tun. Zároveň by mohly být výrazně nižší i náklady na topení a osvětlení. TYVADO Vám nabízí široký sortiment vhodných výrobků spolu s kompetentním poradenstvím.

Fotogalerie

Předokení rolety (14)




Další články:

POPTÁVKA SLUŽEB / DOTAZ

Corradi Alaris Warema Neher
Mapa